miljövänligt förpackningsmaterial

Kraftwell, Miniwell och allt däremellan

Wellpapp är ett förpackningsmaterial med obegränsade möjligheter. Det är starkt, tåligt och flexibelt. Dessutom är det ekonomiskt och miljövänligt.

L

Well, vad?

Ordet wellpapp har lånats från tyskans wellpappe som betyder vågpapp. Ursprungligen kommer dock uppfinningen wellpapp från USA och där heter det corrugated board. Ytterskiktet benämns liner efter engelskans line som betyder fodra. Vågskiktet kallas fluting efter engelskans flute som betyder flöjt/pipa.

L

Vad är det som gör det så bra?

Wellpapp består av

  • ytterskiktspapper – linerwellpapp
  • vågskiktspapper – fluting

Linern tillverkas av långa fibrer för att bli stark och seg, medan flutingen tillverkas av korta fibrer för att bli styvare och därmed motståndskraftig mot intryckning.

L

Unikt förpackningsmaterial

Wellpappens kombination av ytterskikts – och vågskiktspapper förenar styrka och fasthet med flexibilitet och skydd. Det finns inget annat förpackningsmaterial som ger så stor styrka i förhållande till materialinsatsen.

L

Prisvärt & mångsidigt alternativt

Wellpapp är ett förpackningsmaterial med obegränsade möjligheter. Det är starkt, tåligt och flexibelt. Men framförallt är det ett prisvärt alternativ. Ofta kan du sänka dina förpackningskostnader, men bibehålla eller till och med höja kvalitén på tålighet.

L

Vår kunskap till er fördel

Vi jobbar med allt från den tunna miniwellen till den närmast oförstörbara Kraftwellen. Wellkvaliteterna bildar sitt eget speciella alfabet: CC, BC, C, B, E.  Vad du behöver? Vi hittar en well som är lagom, oavsett om det är lätta, tunga eller ömtåliga produkter den ska hålla för.

L

Wellpappens ABC

Flute– Vågprofil (höjd) på vågskiktet.
Fluting – Vågskiktet
Line – Planskiktet
Enkelwell – Ett vågskikt, två planskikt.
Dubbelwell – Två vågskikt, tre planskikt.
Rillning/bigning – Vikanvisning på lådan.
FEFCO – Wellpappens europeiska samarbetsorgan.

Gör ett hållbart val - välj wellpapp

Wellpapp är i grunden pappersmassa som skapas utav barr eller björkskog, eller av återvunnen wellpapp. Faktum är att vi återvinner ca 98% av all wellpapp i Sverige, av allt det materilet så är det ca 75% som blir åter tillverkat till en ny förpackning. Wellpapp består av två plana skikt papper med ett vågigt lager emellan, limmet som håller ihop allting är huvudsakligen tillverkat på majsstärkelse. 100% biologiskt nedbrytbart! Därav så är faktiskt wellpapp ett av de bästa valen du kan göra i din förpackningsprocess – låt oss hjälpa dig framåt!

Kraftwell - ett bra alternativ istället för trä

Kraftwell

När tungt och värdefullt gods ska skickas är träemballage det självklara valet. Men ofta är trä alldeles för bra. Och därmed för dyrt och för tungt. Vår Kraftwell är ett sätt att komma tillrätta med det.

Kraftwell är en dubbelwell med två C-vågskikt, där varje skikt har fått en vattenavvisande ytbehandling. Konstruktionen har gjort materialet oerhört tåligt. I kompressionstester klarade en standardlåda en belastning på flera ton. Vi säger inte att Kraftwell passar till allt. Bara att den förmodligen klarar mycket mer än du tror.

“Snabbhet, pålitlighet och flexibilitet är nyckelord som gör grunden för vår verksamhet. Vi står för vad vi säger och håller vad vi lovar. Det skapar nöjda kunder.”